Zoeken

Welkom

Nou beste allemaal ik ben Bart, uit Arnhem, en eigenaar en distillateur van Eaglesburn Distillery naast mijn freelance werk als editor en producer in de media wereld. Mijn liefde voor whisky is letterlijk op mijn verjaardag in 2007 gestart, een goede vriend/regisseur waar ik een klus voor had gedaan(onbetaald) in Rotterdam (6 weken lang in de kou op hoge gebouwen staan in oktober/november) vond dat ik wel heel veel tegen het onderkoelde aan had gezeten op de shoot en gaf me een quarter cask Laphroaig cadeau... Niet de meeste normale whisky om mee te beginnen maar ja ik was verkocht, het rokerige, medicinale... Wauw... En ja ik had nog nooit whisky gedronken aar vond het fantastisch.

Enter een andere goede vriend die een hekel aan Laphroaig, een springbank fan boy is en op dat moment thuis aan een heel mooi 3x 20cl setje balvenie's zat, hij heeft me geïntroduceerd aan wat voor mij het summum aan whisky werd, The Balvenie...

Deze bewuste vriend is al zijn hele leven afgekeurd en zit dusdoende in de WAJONG, kan hij niks aan doen, geboren met een hersen afwijking die hem pas als het licht word melatonine aan laat maken, oftewel hij kan pas slapen als de normale mens naar zijn of haar werk gaat... Maar om te zorgen dat hij toch verbonden blijft met de wereld en geen kluizenaar word kookt hij voor een groep vrienden inclusief yours truly, mijn afspraak sinds jaar en dag met hem, jij kookt, een andere ,maat doe de afwas, nog 1 betaald voor het eten en ik, ik neem elke week een andere fles whisky mee... Ondertussen zijn we zo een 550/560 flessen verder en doe ik het nog steeds met veel plezier.

Maar het bracht mij op den duur ook eens in Schotland, en aldaar kwam in toevallig helemaal on gepland... Ik was de eerste keer puur om met mn Audi TT te toeren (blame Top Gear), langs Dufftown en Balvenie, lang verhaal kort, sinds 2012 kom ik er elk jaar minimaal 1x, maar het gaf mij ook de inspiratie alle andere distilleerderijen die ik kon te bezoeken... en in de tussentijd begon er een ander lampje te branden, dit wil ik zelf kunnen!

En zo geschiede, sinds 2015 ben ik de trotse uitbater van Eaglesburn Distillery, begonnen achter in de tuin, en op zolder, en van daaruit naar Doesburg naar een 160m2 kelder waar alles aanwezig is... Daar maak ik op dit moment 5 verschillende soorten gin, gerijpte rum, de beste vodka ter wereld (volgens de spirit business 2018) en natuurlijk de Eaglesburn Single Malt Single Cask Dutch Whisky.

mvg Bart Joosten

Master Distiller Eaglesburn Distillery


371 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven